”Team Bångbo”

Hos oss på Bångbogård befinner vi oss i ett med varandra och våra hästar.

Vi är som titeln anger, ett team. Sammansvetsade av vår gemensamma passion och enighet gällande hästhälsa samt hästhållning.

Vi hjälps åt.

Vi tror på learning by doing, vi tror även på att relationen mellan dig som ryttare och hästen du rider förstärks av omvårdnad. Oavsett om du kommer till oss för ridlektioner, uteritt eller väljer att placera din häst hos oss, så hjälps vi åt med att rengöra, sadla och borsta/rykta hästarna. Allt detta är blir till en enighet som förstärker relationen och förståelsen mellan häst och människa.

Som nybörjare finns vi här för dig och guidar, visar och skapar förutsättning för att du ska få bästa möjliga upplevelse.

De fantastiska människor som gör detta möjligt är :

Therese Ahlström ägare och hela Bångbogårds ”Mamma”. Therese ansvarar för turridning, bokningar och det administrativa. Förutom detta lagar hon otrolig mat och bakar bullar i världsklass. Hon kan konsten att göra det omöjliga möjligt genom struktur, mångsidighet och fantasi.

Therese och Besito

Jenny Ahlström ägare, hovslagare, hästakupunktör och ryttarinna i alla kategorier. Men hennes största passion ligger i att hitta kommunikationen mellan häst och människa. Oavsett på vilken nivå eller inom vilken diciplin du vill utvecklas, så är Jenny rätt instruktör med ett osvikligt engagemang och gedigen erfarenhet sedan barnsben.


Ida Vestman är Jennys 15-åriga dotter. Hon är redan en erfaren ryttarinna som tävlar i hoppning, fälttävlan, working equitation likväl som dressyr.

Ida och

Mario Macri är Jennys fästman och tillika Bångbos egna pastakung. Han gör det mesta men håller sig helst borta från att rida.

Mario med hans fina Libra do Borrado

Bure Ahlström är Bångbogårds morfar och finns gärna till hands för att servera kaffe med tilltugg till de yngre generationerna.

Morfar Bure ❤

Björn Sandberg Polismannen som trivs bäst i hagarna, antingen arbetande eller ridandes på Enzo. Tack vare honom hålls gården lika trimmad som en välklippt hästsvans.

Björn och Enzo

Frida Andersson lyckades till slut med konststycket att övertala sina föräldrar att förverkliga sin dröm om en egen häst. Frida har arbetat hårt för att vara där hon är med sin Lusitano valack Conquestador. Vi ser fram emot att snart se ekipaget på tävlingsbanorna då de båda älskar pompa och ståt.

Frida och Conquestador

Niklas har ett tålamod utöver det vanliga. Med sin bestämda hingst Luso kommer det väl till pass. Såväl som hans engagemang i gården, när all ”girl power” inte räcker till, finns han där för undsättning.

Niklas och Luso

Sara Alseryd är verkligen stallets allt i allo. Hon lagar tv apparater, fixar trasiga stängsel och ger en oavkortad kärlek till hästarna. Som stallets materialare har hon koll på i stort sett allt. Sara är stolt ägare till vintervackra Gaditano

Sara & Gaditano

Anne Brunberg är stallets veterinär. Som på sin fritid älskar att rida. Annes motto i livet är Love & Harmoni(a), vilket förklarar namngivningen på hennes två hästar; Love & Harmonia

Anne & Harmonia

Karolina Hane, när Karolina inte flyger över ängarna i vild galopp på sin vackra Kaxi så jobbar hon med marknadsföring.

Karolina och Kaxi

Martina är stallets sprudlande glädjekälla. Med sinne för detaljer och förkärlek till bling så lämnar hon alltid glittrande spå efter sig. Emila är Martinas dotter och stallhunden Isas favoritkompis.

Martina, Emila och Cano

Anna & Theo Det gäller att börja med hästvanan i tid tycker både mamma Anna och sonen Theo. Att de bidrar till ordningen genom gårdsskötsel, är en uppskattad och lärorik del av att vistas i stallet.


Annelie Isaksson är en äventyrlig hårfrisörska. Hon är även en mycket begåvad fotograf som valt att i huvudsak fotografera djur.