Behandlingar

Vår målbild är att uppnå ett helhetsgrepp kring hästhälsan i vårt stall. Det genomsyrar allt arbete vi gör, i såväl paddocken som i boxen.

Vi arbetar idag med det som ger hästen de bästa fysiska och psykiska förutsättningar för att prestera under lektion, tävling eller fritid. Detta innefattar; hovslageri, hästakupunktur, lymfmassage och donnerbehandlingar.

-Det handlar om att kunna se sambandet i hur hästen påverkas av skoning, ryttarens inverkan, träning m.m för att kunna uppnå den optimala hästhälsan!

Jenny Ahlström

Under behandlingarna använder vi akupunktur, akupressur, stretch, lymfmassage, kinesologitejp och donnermetoden som är mjukare form av kiropraktik.

Akupunktur och Akupressur

”Traditionel chinese medicin” är en flera tusen år gammal läkarkonst. Genom att stimulera olika punkter med nålar kan man hjälpa kroppen att självläka, öka kroppens immunförsvar och behandla både psykiska och fysiska problem. Akupressur utförs med fingertryck istället för nålar.

Lymfmassage

Lymfmassage stimulerar lymfsystemet att öka transporten av överskottvätska och slaggprodukter från vävnaden tillbaka till blodbanan för att där renas och transportera ut ur kroppen via urinen.

Lymfsystemet är kroppens immunförsvar, ett bra flöde ger starka smidiga muskler och en frisk kropp.

Donnermetoden

Donnermetoden är en manuell terapi som på ett skonsamt mjukt, men dock kraftfullt sätt, korrigerar förskjutna kotor och led.

Kontakta Jenny Ahlström för ytterligare info.