Team Bångbo

Therese Ahlström

Therese tar hand om bokningar och servicen på gården. Ser till att alla trivs och flyger fram mellan uppgifterna. Stålkvinnan som hellre staplar ved än att sova. Bjuder gärna på sina hembakta bullar av världsklass!

Jenny Ahlström

Jenny är gårdens hovslagare och ridinstruktör. I paddocken styr hon och ställer, ser till att du vågar mer än du någonsin trodde var möjligt. Brinner för att hjälpa häst och ryttare att samspela och kommunicera på bästa sätt.

Jenny provar gärna på alla discipliner och är inte rädd att prova på nya saker.

Det är viktigt för Jenny som instruktör att få eleven att förstå konsekvensen av sina hjälper, vad det blir för resultat av dem och hur hästen uppfattar oss (varför det blir som det blir). T.ex. om du sitter snett kommer även hästen att gå snett för att vara i balans.

A och O är att ryttaren har kroppskontroll och ger rätt signaler för att hästen ska få dom bästa förutsättningarna för att kunna utföra det vi ber den om.

När Jenny inte är upptagen med att mata sina elevers huvuden med ord som ”räkrumpa”, ”gnussa” och ”kaviartuben” så sitter hon gärna på hästryggen eller på en stubbe i skogen och funderar på nya uppfinningar.

IMG_1144

Bure Ahlström

Bure tillhör den äldsta generationen på Bångbo, här behövs alla, han fixar allt från påfyllning av vattendunkar till att koka kaffe o serva den yngre generationen.

Tar ibland en tur på hästryggen eller rejsar runt med rullatorn.

Ida Vestman

Ida är dotter till Jenny och gårdens virvelvind.

Älskar hästar och drömmer om att en dag plocka rosetter i alla discipliner med sin ponny Farruquito.

Med klackar och glitter ser Ida till att både synas och höras på gården!
IDA

Sara Alseryd

När Sara var 11 år började hon att rida för Jenny och har idag sin egen häst Gaditano på Bångbo.

Sara är gårdens ”handy-women” och fixar allt från datorer till trasiga stängsel. När Jenny är på vift tar Sara över.

Ingenting stoppar Sara från att rida, en isfylld paddock tar hon sig gärna an med spett o spade. Fem timmar senare är hon fortfarande ridsugen!
SARA

Karolina Hahne

Förutom skapandet av Bångbologgan hjälper Karolina till med allt på gården från skottning till skurning. När hon tror att ingen ser klär hon ut sig till Zorro och galopperar ut över ängarna.
KAROLINA

Niclas Pettersson

Gårdens Starke-Adolf med ett tålamod utöver det vanliga. När girlpowern inte räcker till får Niclas rycka in!
NICLAS

Anna och Theo Östgren

Mellan blöjbyten tar Anna tag i grepen för att visa Theo hur livet på Bångbo går till.
ANNATEO

Glittra

Glittra är gårdens vakthund vars viktigaste jobb är att se till hästarna och när de hittar på tok är Glittra snabbt där för att plocka ner dem på jorden genom att hänga dom i svansen.

När hon inte patrullerar gården ser hon till att få uppmärksamhet av allt och alla genom att sätta sig på ens fötter eller krafsa med tassen på ditt ben. Går ingen av dessa metoder hem lägger hon sig gärna på ett mysigt hästtäcke och sover.
GLITTRA